Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γ.Ε.Λ. Αιγίου με τον Δήμαρχο Δήμου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο γραφείο του.

 IMG 06340

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και χρίζουν της άμεσης παρέμβασης του Δήμου για την επίλυσή τους όπως η ύπαρξη σωληνώσεων απορροής όμβριων υδάτων, μεγάλων διαστάσεων, που έχουν κατασκευαστεί από την ανάδοχο εταιρεία για την Ν.Ε.Ο. και καταλήγουν στην τοποθεσία Μπούφου Λαγκάδα όπου βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου και εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι πλημμυρών, την αντικατάσταση ενός κοντέινερ στον περιβάλλοντα χώρο που διεξάγονται οι αθλοπαιδιές των μαθητών, την κοπή ξερών κλαδιών και χόρτων στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στις διαβάσεις που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να μεταβούν στο σχολείο κ.α.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την όσο το δυνατόν πιο άμεση διευθέτηση των θεμάτων αυτών.

Για το παραπάνω ζήτημα της ύπαρξης σωληνώσεων είχε προηγηθεί έγγραφο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Ανδρέα Σοφέτη, με το οποίο ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για την απορροή των υδάτων και την αποφυγή πλημμύρων, δεδομένου, όπως τονίζεται στο εν λόγω υπηρεσιακό έγγραφο, της ύπαρξης στην περιοχή του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.

Από την ατζέντα των θεμάτων φυσικά δεν μπορούσε να μη γίνει λόγος για το «χρονίζον» ζήτημα της ανέγερσης νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, με τον κ. Δήμαρχο να απαντά ότι έχει προβεί από πλευράς του στις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να τελεσφορήσει η αγορά ακινήτου, το οποίο, εξάλλου, ανακοίνωσε ο ίδιος, μετέπειτα της συνάντησης με το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, στη διάρκεια της διεξαχθείσας ημερίδας της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Αιγιάλειας.

Ήδη, στο χρονικό διάστημα των δυο προηγούμενων ετών της θητείας του νυν Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου έχουν γίνει παρεμβάσεις στους τοπικούς θεσμικούς φορείς, με αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στις αίθουσες διδασκαλίας και τους κοινόχρηστους χώρους στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, που σημειωτέον φοιτούν κάθε έτος περί τους 300 συνολικά μαθητές και μαθήτριες.