Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

DSCN0242.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 επισκέπτες και κανένα μέλος

Με κάθε Επισημότητα και Λαμπρότητα Εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα Σελιανιτίκων.

Με την καλούμενη μεγαλοπρέπεια και επισημότητα την περασμένη Δευτέρα στην τοπική κοινότητα Σελιανιτίκων τιμήθηκε η 25η Μαρτίου αρχής γενομένης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όπου τελέστηκε δοξολογία για την Εθνική Εορτή, πρωτοσταντούντος του Αρχιμανδρίτη Πάτερ Ανδρόνικου Τσαχρίδη.

IMG 2188

Με το πέρας της δοξολογίας και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας τελέστηκε τρισάγιο στο Ηρώο της πλατείας του Αγίου Βασιλείου για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντες και στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της περιοχής. Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο έκλεισε με επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα των Σελιανιτίκων που χόρεψε, ενώπιον του πολυπληθούς κοινού, παραδοσιακούς χορούς.

 IMG 2195

Μήνυμα του Τοπικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων για την 25η Μαρτίου 1821.

"Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ο αγώνας της Ελληνικής ανεξαρτησίας είναι ζωντανό μνημείο για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, είναι η παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και το ιστορικό τους xρέος.

Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η 25η Μαρτίου πρέπει να αποτελεί για μας μίμηση των αρετών των ηρωικών μεγάλων μορφών του 1821.

Ευχόμαστε στους συγχωριανούς μας χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία".

IMG 2199

Μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για την 25η Μαρτίου 1821.

"Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης.

Την 25η Μαρτίου το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Tιμούμε εκείνους που με τον αγώνα τους στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε με συλλογικότητα, να αισιοδοξούμε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τους στόχους μας."