Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

IMG_20140929_140246.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 236 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακούφιση για τους Κατοίκους με την Αποκομιδή των Αστικών Απορριμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Σελιανιτίκων.

Λύτρωση για την τοπική κοινότητα Σελιανιτίκων αφού, μετά από πολύ καιρό (από τις 14 Φεβρουαρίου), έγινε κανονικά η αποκομιδή και απομακρύνθηκαν μέσα από τον οικισμό οι τεράστιοι όγκοι των αστικών απορριμάτων που είχαν συσσωρευτεί και αποτελούσαν μια βραδυφλεγή βόμβα για την δημόσια υγεία των κατοίκων. 

Όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα το Τοπικό συμβούλιο κατέβαλλε συνεχείς και αγωνιώδεις προσπάθειες για να μαζευτούν τα σκουπίδια ασκώντας συνεχείς παρεμβάσεις προς το Δήμο, θέτοντας το μείζον ζήτημα με την απειλή της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση, τυχόν, επιδημικών περιστατικών και την παράλληλη δυσφήμιση της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. 

Γεγονός είναι ότι η όλη αυτή η πρωτοφανής κατάσταση στον τόπο με την εκτεταμένη παραμονή των απορριμμάτων σε σωρούς είχε προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτιση και απελπισία των περιοίκων, με το να βιώνουν καθημερινά τα σκουπίδα να κατακλύζουν τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και την ταυτόχρονη, ανησυχητικά, αυξητική παρουσία εντόμων και τρωκτικών που αποτελούν φορείς νοσημάτων. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου βρέθηκαν σε δεινή θέση και ουκ ολίγες φορές έγιναν αποδέκτες των εντόνων παραπόνων των κατοίκων που ζητούσαν να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων εκτός του χωριού.

IMG 1397

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των αστικών απορριμμάτων και στον καθαρισμό του συνόλου της τοπικής κοινότητας από τα συνεργεία του Δήμου πάντα παρών ήταν και ο τοπικός αντιδήμαρχος Μιχάλης Κυριακόπουλος, ο οποίος επέβλεπε προσωπικά την προόδο των εργασιών αποκομιδής, θέλοντας αφετέρου να διασφαλίσει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν μαζευτεί τα σωρευμένα σκουπίδια από όλα τα σημεία.

IMG 1388

Το ερώτημα που απασχολεί φυσικά τους περισσότερους δημότες είναι "το μετά" εάν, δηλαδή, συνεχιστεί η ομαλότητα στον καθαρισμό της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά, αντίστοιχες, δυσχερείς καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για ορθολογικότερη διαχείριση και ακόμη να στηριχθούν πρωτοβουλίες, όπως του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, που προσβλέπουν στη δημιουργία και τη διατήρηση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων, καθώς μέσα από την υπεύθυνη οικολογική συμπεριφορά τους, οι ίδιοι οι πολίτες συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή τους.