Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

DSCN1501.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 281 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων για την αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση της Π.Ε.Ο. στα διοικητικά όρια της κοινότητας.

Σε αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο τμήμα Πάτρα - Αίγιο, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, όπου την περίοδο κατασκευής των έργων της Ολυμπίας Οδού ο κυκλοφοριακός φόρτος ιδιαίτερα των βαρέων οχημάτων ήταν αυξημένος, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα σε αρκετά σημεία του να έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

foto peo a 01.06.18

Στο πλαίσιο αυτό, το Τοπικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων έχει υποβάλλει αρμοδίως  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τις δικές του προτάσεις για την αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση του παλαιού εθνικού δικτύου στα διοικητικά όρια της κοινότητας, ως εξής:

  • Ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες εργασίες να απομακρυνθεί πλήρως η παλιά άσφαλτος και στη συνέχεια να αντικατασταθεί με νέο ασφαλτοτάπητα. 
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων.
  • Διαγραμμίσεις, σημάνσεις στα σημεία της Π.Ε.Ο. όπου λειτουργούν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, με την, παράλληλη, αποκατάσταση της λειτουργίας του υφιστάμενου παλλόμενου φωτεινού σηματοδότη που βρίσκεται έμπροσθεν του δημοτικού σχολείου.
  • Τοποθέτηση παγκακίων επί του υφιστάμενου πεζοδρομίου που είναι κατά μήκος της Π.Ε.Ο.
  • Ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροφωτισμού στα σημεία της οδού που δεν καλύπτονται από άλλη υφιστάμενη δομή, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του παρόντος δικτύου, όπου έχει υποστεί βλάβες και χρήζει επισκευής για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

IMG 1225

Τις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος, που και στο πρόσφατο παρελθόν είχε παρέμβει, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες που θα συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας κατά μήκος του οδικού άξονα και στην ταυτόχρονη αναβάθμιση της περιοχής.