Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

DSCN1501.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παρέμβαση του Τοπικού Συμβουλίου για την Αποκομιδή των Αστικών Απορριμμάτων στα Σελιανίτικα.

Το τελευταίο τρίμηνο είναι γεγονός ότι τοπικά βιώνουμε πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες καταστάσεις με τη διαφαινόμενη αδυναμία του Δήμου να προχωρήσει στην καθολική αποκομιδή των δημοτικών (αστικών) απορριμμάτων. Ήδη, σε συνδασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας και την ανεξέλεγκτη ρύπανση που επικρατεί απειλείται ευθέως η δημόσια υγεία, υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής του κατοίκου, ενώ και ο τουρισμός στην περιοχή δέχεται μεγάλο πλήγμα. 

Το Τοπικό συμβούλιο Σελιανιτίκων με επιστολή - παρέμβασή του προς το Δήμο Αιγιάλειας ζητά την άμεση λήψη μέτρων με τη συλλογή και αποκομιδή των αστικών απορριμάτων στο σύνολο της τοπικής κοινότητας, θέτοντας υπόψη ότι η σημερινή κατάσταση ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των δημοτών, δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους και συντελεί συνάμα στην τουριστική απαξίωση του τόπου.

Φόβοι ότι δεν θα δοθούν σύντομα οι απαραίτητες λύσεις στο θέμα της καθαριότητας εκφράζουν και αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηροποιούνται σε Σελιανίτικα και Λόγγο, καθώς πιστεύουν ότι θα υποστούν σημαντικές οικονομικές απώλειες, εάν δεν επανέλθει η ομαλότητα στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.