Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

DSCN0242.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Η τοπική κοινότητα Σελιανιτίκων με νεώτερη απόφασή της παραμένει σταθερή στη θέση της για τον μη αποκλεισμό της 28ης επαρχιακής οδού λόγω εργασιών.

Η απλή λογική επιτάσσει ότι τα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που γίνονται θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των διαφόρων περιοχών. Νέος αυτοκινητόδρομος και σιδηροδρομική γραμμή που θα στηρίζει υψηλές ταχύτητες ασφαλώς αποτελούν έργα εθνικής προτεραιότητας και σημασίας. Από την άλλη, όμως φαίνεται στην πράξη πως δεν υπήρχε ανάλογη πρόβλεψη για τους περιβάλοντες των έργων οικισμούς για να μη δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα, όπως π.χ. η οδός Περικλέους στα Σελιανίτικα, με μια καταρακτώδη νεροποντή στην πυκνοκατοικημένη αυτή οδό που εκτείνεται μέχρι την Π.Ε.Ο. μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κατοικίες αλλά και να κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Ήδη, στην γειτονική κοινότητα της Ροδοδάφνης υπάρχουν αντιδράσεις για την ανάδοχο του έργου κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες στην είσοδο του οικισμού Πανοράματος και στην Π.Ε.Ο. στο ύψος της Ροδοδάφνης εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, καθημερινά, πολυάριθμοι διερχόμενοι πολίτες με τα οχήματά τους, κυρίως όσοι διαμένουν στις εκεί περιοχές.

Με γνώμονα την διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας για τους διαμένοντες στις τοποθεσίες 'Ρίρα", "Άνω Ρουπακιά", "Πηγαδάκια" και των δημοτικών οδών πέριξ αυτών, η τοπική κοινότητα Σελιανίτικων, με ομόφωνη απόφασή της, δεν συμφωνεί στις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του ανάδοχου του έργου για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, με τον αποκλεισμό, δηλαδή, της οδικής αρτηρίας που συνδέει απευθείας την περιοχή των Σελιανιτίκων με τους ημιορεινούς - ορεινούς οικισμούς αλλά να προβλέπεται εναλλακτική δίοδος διέλευσης, καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, από και προς τα Σελιανίτικα - Π.Ε.Ο. και όχι μέσω του οικισμού Πανοράματος που αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση για αρκετούς κατοίκους στην περιοχή που θέλουν να μεταβούν στις οικίες και στα αγροκτήματά τους.

Η εν λόγω απόφαση κοινοποιείται στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου Αιγιάλειας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου για τη λήψη από πλευράς τους των οριστικών αποφάσεων επί του αιτήματος της κοινοπραξίας.

Πάντως, επιχειρηματίες και έμποροι που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στην κεντρική αγορά των Σελιανιτίκων προετοιμάζονται σύσσωμοι σε ενδεχόμενο αποκλεισμού της επαρχιακής οδού να καταφύγουν σε ένδικα μέσα κατά παντός υπευθύνου.

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο του συνδέσμου παρατίθεται αυτούσιο ολόκληρο το κείμενο της απόφασης. pdf