Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

DSCN1501.jpg

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 370 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων για τη Σύμβαση Εκτέλεσης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην Τ.Κ. Σελιανιτίκων.

Με ομόφωνη απόφασή του, το Τοπικό συμβούλιο Σελιανιτίκων δεν εγκρίνει τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της εταιρείας «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑΣ», με τις οποίες θα αποκλειστεί ο υφιστάμενος επαρχιακός δρόμος που συνδέει σήμερα τις τοπικές κοινότητες Σελιανιτίκων και Νεραντζιών, με εναλλακτική διαδρομή για τη διέλευση των οδηγών μέσω του οικισμού Πανοράματος στην Π.Ε.Ο., για το λόγο ότι δεν προβλέπεται στην τεχνική έκθεση εναλλακτική δίοδος που θα διευκόλυνε τη σύνδεση, καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου, από και προς τα Σελιανίτικα με τους οικισμούς και τις περιοχές που βρίσκονται ανάντη της σιδηροδρομικής γραμμής.

foto 0239

Σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ευάγγελος Γεωργόπουλος επισημαίνει πως "η συγκεκριμένη εταιρεία που κατασκευάζει τη σιδηροδρομική γραμμή για την ΕΡΓΑ ΟΣΕ ζήτησε, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού συμβουλίου για τις εργασίες που θέλει να κάνει στην περιοχή. Το Τοπικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του, αφουγκράζοντας την τοπική κοινωνία, απάντησε αρνητικά στην πρόταση της εταιρείας να μην μας παρέχει εναλλακτική διαδρομή, πλην μέσω του οικισμού Πανοράματος. Φυσικά, την τελική απόφαση παίρνουν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό συμβούλιο".

Εξ' αρχής, κάθετα, αρνητικός στο ενδεχόμενο αποκλεισμού του οδικού άξονα που συνδέουν μεταξύ τους Σελιανίτικα και Νεραντζιές ήταν το μέλος του Τοπικού συμβουλίου Σελιανιτίκων κ. Γεώργιος Ρόζος, για τον οποίο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή να προβλεφθεί από την ανάδοχο εταιρεία εναλλακτική δίοδος, προκειμένου για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. 

Η εν λόγω απόφαση της τοπικής κοινότητας Σελιανιτίκων κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αιγιάλειας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο του συνδέσμου παρατίθεται αυτούσιο ολόκληρο το κείμενο της απόφασης. pdf