Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προφίλ / Ιστορικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος με έδρα τα Σελιανίτικα του Δ. Αιγιαλείας, στο Ν. Αχαΐας αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο που ιδρύθηκε το έτος 2008 με την Αριθ. 46/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου.

Ως πολιτιστικός φορέας είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Συλλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αχαΐας, Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού με αύξοντα αριθμό. 898 και στο Εθνικό Μητρώο των Εθελοντών Αιμοδοτών, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Μητρώο (Participant Identification Code) με PIC Number: 912099246.

Ο Σύλλογος επίσης είναι μέλος του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών και του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών & Ενεργών Πολιτών της Quality Net.

Το 2013, με σκοπό την ευόδωση των καταστατικών στόχων τόσο του Συλλόγου όσο και για την άμεση αντιμετώπιση του Οικονομικού και Κοινωνικού Αποκλεισμού κατοίκων του Νομού, οι ιδρυτές και τα μέλη του Συλλόγου προέβησαν σε τροποποίηση του καταστατικού (με την Αριθ. 12 / 2013 Διάταξη του Ειρηνοδίκη Αιγιάλειας), ώστε να ανταποκριθούν στο κενό στήριξης των σύγχρονων αναγκών μιας αλληλέγγυας Κοινωνίας Πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Αιγιαλείας και του Νομού Αχαΐας.

Σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος απαρτίζεται από μια πλειάδα Μελών Εθελοντών, Χορηγών, Συνεργατών και είναι οργανωμένος σε (2) δύο διακριτούς τομείς δραστηριοποίησης:

Α) Τοπικές Πολιτιστικές Δράσεις, και

Β) Εθνικές και Διακρατικές Συνεργασίες.

Δείτε το πλήρες προφίλ του Συλλόγου εδώ: pdf