Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 366 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακοίνωση Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για Προσβλητική Ανάρτηση.

Με την αριθ. 82/25-04-2016 απόφασή του Διοικητικού συμβουλίου ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εγκρίνεται η στήριξη εκδήλωσης «Άνθρωποι και Τοπία στην περιοχή», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων τουρισμού στην τοπική κοινότητα Σελιανιτίκων. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα από κάποιο αναγνωρισμένο φορέα της περιοχής (π.χ. Εμπορικό Σύλλογο, τοπική κοινότητα κ.α.) ή ιδιώτη και συμπερασματικά φαινόταν ότι ήταν μια πρωτοβουλία και μόνο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, αναγνωρίζοντας τις καλές προθέσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να στηρίξει την τουριστική προβολή της τοπικής κοινότητας Σελιανιτίκων, την Τετάρτη 04 Μαΐου κατέθεσε επιστολή, με την οποία προτείνεται να γίνει συνάντηση, συζήτηση μεταξύ των αρμοδίων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και των δραστηριοποιούμενων φορέων, ιδιωτών στην περιοχή των Σελιανιτίκων, ώστε να καθορισθεί ένα πλαίσιο εκδηλώσεων, με σημαντικό όφελος για τον τόπο.

Από την κατάθεση του αιτήματος έως και σήμερα ουδέποτε ακολούθησε μια συνάντηση, συζήτηση για την οργάνωση και συντονισμό μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, συλλόγων και ιδιωτών σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στα Σελιανίτικα. Η ανεπίσημη ενημέρωση προς το σύλλογο ήταν ότι κωλύεται η πρόθεση για ευρύτερη συνεργασία από ιδιώτες της περιοχής που δεν επιθυμούσαν με κανένα τρόπο την ενεργή ανάμειξη άλλων. 

Εφόσον, διαπιστώθηκε από το σύλλογο μια γενικότερη άρνηση συνεννόησης και συνεργασίας στις εκδηλώσεις που θα λάμβαναν χώρα στα Σελιανίτικα, ο σύλλογος δεν ασχολήθηκε περαιτέρω παρά μόνο με τον προγραμματισμό των δικών του εκδηλώσεων.

Τα παραπάνω τίθενται υπόψη των μελών του συλλόγου και των κατοίκων εν γένει της τοπικής κοινότητας Σελιανιτίκων, διότι χθες ενημερώθηκε ο σύλλογος ότι από χρήστη του Facebook αναρτήθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ μια ονομαστική ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το σύλλογο και πρόσωπα που τον απαρτίζουν. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ηθική πρακτική οι άστοχες ενέργειες ορισμένων ιδιωτών και οι καθολικές τους ευθύνες για την μη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων να μετακυλίονται και να θίγονται, αδίκως, υπολήψεις μελών - εθελοντών του Συλλόγου, που χρόνια τώρα προσφέρουν ανιδιοτελώς στην τοπική κοινωνία. 

Οι αήθεις επιθέσεις δεν πτοούν τους εθελοντές του Πολιτιστικού Σύλλογου Σελιανιτίκων Ήλιος, οι οποίοι συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του συνόλου των κατοίκων. Ο Σύλλογος επιφυλλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του απέναντι σε όσους προσπαθούν να βλάψουν το κύρος και την υπόστασή του.