Με την ομάδα του Α.Σ.Ο. Αιγίου αγωνίστηκε ο Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Διασυλλογικού Κυπέλλου Σκάκι 2017, γνωρίζοντας την ήττα με συνολικό σκόρ 3-1. Ανάμεικτα συναισθήματα για τους αθλητές του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας, αφού με την καλή τους εμφάνιση πάλεψαν στα ίσα την πρόκριση και φάνηκε στην εξέλιξη των αγώνων ότι μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να τα είχαν καταφέρει.

IMG 0151

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 7 Μαΐου, στην έδρα του Α.Σ.Ο. Αιγίου, που ήταν εξ' αρχής το λογικό φαβορί στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Για τον Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας που παρατάχθηκε με ανανεωμένη σύνθεση, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, λόγω και απουσιών αρκετών αθλητών του, βασικό για τους ιθύνοντες του συλλόγου ήταν η καλή αγωνιστική παρουσία και ασφαλώς η εμπειρία που αποκομίζεται από τη συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις.

foto kolaz

Νίκη πάλι στην πρώτη σκακιέρα για τον Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας, με τον Ηλία Ρόζο απέναντι στον Θοδωρή Τσαγκάρη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σκακιστική παρτίδα που κράτησε αρκετή ώρα. Με τη νίκη αυτή αρκούσε στην ομάδα της Συμπολιτείας να πάρει το "εισιτήριο" στην επόμενη φάση, αν κέρδιζε, τουλάχιστον, ένας εκ των Σπύρου Καραθανασόπουλου, Ευαγγελίας Χριστοπούλου και Παναγιώτη Χριστόπουλου.

Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Αιγίου κ. Διονύσιος Τσουκαλάς, ο οποίος δηλώνει φαν στις αθλητικές δραστηριότητες του σκάκι. Στο τέλος των αγώνων, μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος κ. Γιώργο Ρόζο, συνεχάρησαν τους τοπικούς συλλόγους για την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται στην προώθηση και στην ανάδειξη του αθλήματος του σκάκι στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των αθλητών και τα τελικά αποτελέσματα των σκακιστικών παρτίδων, κατά σειρά, σύμφωνα με το φύλλο αγώνος είναι ως εξής:

  1. Τσαγκάρης Θεόδωρος / Ρόζος Ηλίας: 0-1
  2. Κορδός Αθανάσιος / Χριστοπούλου Ευαγγελία: 1-0
  3. Τσιλιγιάννη Ιωάννα / Καραθανασόπουλος Σπύρος: 1-0
  4. Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος / Χριστόπουλος Παναγιώτης: 1-0.