Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν οι 13 προκριθέντες μαθητές και μαθήτριες στις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, με την πρώτη τους συμμετοχή σε τελική φάση διοργάνωσης ατομικού μαθητικού πρωταθλήματος, όπου αγωνίστηκαν απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές και αθλήτριες από τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου. 

17408380 1564387

Στους φετεινούς αγώνες που διεξήχθησαν την Κυριακή 19 Μαρτίου στη Πάτρα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστών Σωματείων Πελοποννήσου, έλαβαν μέρος 13 μαθητές, συμμετέχοντες στις αθλοπαιδιές σκάκι του συλλόγου, που διακρίθηκαν στους προκριματικούς γύρους που έγιναν τον περασμένο μήνα Ιανουάριο στο Αίγιο. Η καλή αγωνιστική παρουσία των παιδιών του συλλόγου στη διοργάνωση συνοδεύτηκε και με την κατάκτηση δυο χάλκινων μεταλλίων, στην κατηγορία ΣΤ΄ Δημοτικού η Χριστοπούλου Θεώνη και στην κατηγορία Γ΄ Δημοτικού η Σταθακοπούλου Βασιλική.  

foto metallia

Οι αγωνίζομενοι έλαβαν μέρος σε συνολικά 7 γύρους, με το χρόνο σκέψης να ορίζεται σε 12 λεπτά ανά μαθητή συν 3 δεύτερα ανά κίνηση, με τον παράγοντα αυτό του περιορισμού στο χρόνο να αποτελεί αιτία στη διαμόρφωση ορισμένων ατυχών αποτελεσμάτων για τους συμμετέχοντες αθλητές του συλλόγου.

17373061 1564328

Παρακάτω αναγράφονται τα τελικά αποτελέσματα των μαθητών που συμμετέχουν στις αθλοπαιδιές σκάκι του συλλόγου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνονται στη βάση τουρνουά του Chess Results.

 • Στην κατηγορία ΣΤ' Δημοτικού:
  pinakasst dimotiko
 • Στην κατηγορία Ε' Δημοτικού:
                   stathakopopoulos konstantinos
 • Στην κατηγορία Γ¨ Δημοτικού:
                   stathakopoulou vasiliki
 • Στην κατηγορία Β΄ Δημοτικού: 
                   xristopoulos panagiotis
 • Στην κατηγορία Λυκείου:
                   rozos ilias

"Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την καλή αγωνιστική παρουσία που επέδειξαν σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με την συμμετοχή πολύ καλών και δυνατών παικτών" δήλωσε στη λήξη της διοργάνωσης ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ρόζος. Κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων από λάθος εκτίμηση των διοργανωτών δεν βραβεύτηκε αρχικά όπως προβλεπόταν η Σταθακοπούλου Βασιλική, κάτι που έγινε λίγο αργότερα, κατόπιν παρέμβασης του Προέδρου του συλλόγου στην αρμόδια επιτροπή.  

17431501 1564327