Ξεχώρισαν τα παιδιά του συμμετέχουν στις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, με τις διακρίσεις τους στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος σκάκι μαθητών και μαθητριών του Δήμου Αιγιάλειας που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

icon skaki 1

Ειδικότερα, τα παιδιά στην κατηγορία ΣΤ Δημοτικού θριάμβευσαν κυριολεκτικά αφού κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στον πίνακα τελικής κατάταξης μετά από 5 γύρους οι πρώτες θέσεις για τα μετάλλια εξελίχθηκε σε "ντέρμπι" μεταξύ των ίδιων των παιδιών του συλλόγου. Γονείς, παιδιά και οι υπεύθυνοι στις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, Γεώργιος Ρόζος και Βάσω Ζωμένου, το χάρηκαν με τη ψυχή τους για την σημαντική αυτή επιτυχία στην επίσημη διοργάνωση του μαθητικού πρωταθλήματος της Αιγιάλειας.

st dimitiko apotelesmata

Τις τρεις πρώτες θέσεις και τα μετάλλια για την κατηγορία μαθητριών ΣΤ΄ Δημοτικού κατέλαβαν οι Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα, Αναγνωστοπούλου Σεραφειμία, Καμπέρη Μαρία, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των μαθητών οι Βλαχόπουλος Αλέξανδρος, Βλαχόπουλος Χρήστος, Ξυδιάς Νεκτάριος. Στην κατηγορία μαθητών Β΄ Δημοτικού ο Παναγιώτης Χριστόπουλος κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, ενώ εξίσου πολύ καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με άνετη πρόκριση στην τελική φάση που θα γίνει τον Μάρτιο στην Πάτρα πραγματοποίησαν και οι Μαραγκόπουλος Θεόδωρος, Καραθανασόπουλος Σπύρος, Σταθακόπουλος Κωνσταντίνος, Χριστοπούλου Θεώνη. Με καλή παρουσία αν και για πρώτη φορά οι Κωνσταντίνου Διονύσιος και Μανωλοπούλου Ηλέκτρα - Μαρία.

b dimitiko apotelesmata

Τα τελικά αποτελέσματα στο μαθητικό πρωτάθλημα μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζονται και καταδεικνύουν περίτρανα την σοβαρή προσπάθεια και την καλή προετοιμασία που συνετελείται στις αθλοπαιδιές σκάκι του συλλόγου, με συμβολή στην ανάδειξη και την προώθηση του περιφερειακού σκάκι στην Δυτική Αιγιάλεια.

icon skaki 2

Στην τελική φάση στην Πάτρα θα λάβουν μέρος, εκτός των παραπάνω παιδιών που προκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στο παρόν μαθητικό πρωτάθλημα, και η Σταθακοπούλου Βασιλική, που είχε ήδη προκριθεί από την προηγούμενη χρονιά, μαζί με τους Ρόζο Ηλία και Χριστοπούλου Ευαγγελία.